Fără reclame chicioase în centrul istoric al Timișoarei

reclama-luminoasa_mare

Fără reclame chicioase în centrul istoric al Timișoarei. Municipalitatea dorește să adopte un nou regulament urban, prin care să interzică reclamele de la intrarea în magazine.

Potrivit primarului Nicolae Robu, în prima etapa vor dispărea reclamele de dimensiuni mari, colorate, luminoase, din plastic sau sticlă. “Am cerut Direcției de Urbanism și domnului director Ciurariu să convoace Comisia de Estetică Urbană și să creeze un regulament pentru reclame, pentru firmele diverselor unități comerciale existente în centrul istoric și a Pieței Victoria. Imaginea Timişoarei în zona zero are de suferit de pe urma nepăsării proprietarilor. Ce putem face este să facem ordine de urgenţă la firmele puse pe clădiri. Este o debandadă generală”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Reamintim, conform legii monumentelor, amplasarea reclamelor luminoase pe clădiri este strict interzisă. Însă, agenții economici nu au ținut cont și au reușit să obţină autorizaţii pentru reclame tocmai de la Primăria Timişoara. Edilul spune că le va retrage aceste documente şi le va oferi un termen pentru a le îndepărta. “Multe firme au autorizații de la Primărie. Dacă cineva a greșit nu trebuie să persistăm în greșeală. O să dăm un termen în care trebuie să îşi schimbe firmele. Nu mai contează că au obţinut cândva o autorizaţie, într-un alt contex”, a precizat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here