Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș au depistat în zona de competenţă 14 cetăţeni din Yemen, Irak și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Azi la 11, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidas, judeţul Caraş-Severin, au observat 14 persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre doi bărbaţi și trei femei cu vârste cuprinse între 25 și 38 ani şi nouă minori având vârste cuprinse între 1 şi 12 ani de ani, aceștia declarând că sunt din Yemen, Irak și Siria și formează 3 familii. Adulții au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Articolul precedentPeste 70 de kg de tutun, 5 mașini electronice de injectat tutun, 2 mașini de tocat tutun, 3 unități de calculator, 2 laptopuri și documente falsificate ridicate de polițiști
Articolul următorDemonstraţii de luptă, intervenţie şi dresaj canin la IPJ Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.