Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat cinci cetăţeni iranieni şi nouă irakieni, dintre care doi minori, care au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Poliţiei Rurale Sannicolau Mare, fiind depistate 14 persoane de origine asiatică. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că grupul este format din 5 cetăţeni iranieni şi 9 irakieni, dintre care 2 minori, în vârstă de 16 şi 17 ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Articolul precedentTimisoara schimba in linia I si II inaintea partidei cu Stade Francais
Articolul următorCCIAT oferă noi programe de formare privind Accesarea Fondurilor Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.