Lansarea măsurilor de finanțare 2014-2020 aduce o serie de elemente și soluții inovative care să asigure o gestionare eficientă și transparentă a fondurilor europene și totodată să faciliteze accesul la finanțare. Această facilitare este asigurată prin scurtarea perioadelor de evaluare și selecție a proiectelor și prin aplicarea de simplificări procedurale și mecanisme utile potențialilor beneficiari.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijinul celor interesați cu o nouă serie a cursului Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene (COR 242213).

Cursul va fi organizat în perioada 31 octombrie – 11 noiembrie 2016 (luni – vineri, între orele 17.00– 20.00), la Centrul Regional de Afaceri.

Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Cursul este avizat de  Autoritatea Națională pentru Calificări.

Certificatele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul se adresează instituțiilor, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă. De asemenea, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor avea competențele și abilitățile specifice, necesare scrierii unei cereri de finanțare și derulării cu succes a proiectului.

Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesarii si obtinerii surselor de finantare,  indiferent de tipul de program:

  • Programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției;
  • Pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile;
  • Modul de completare a unei cereri de finanțare;
  • Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene;
  • Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale;
  • Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar traineri cu experiență în domeniu, va vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, va vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii.
Articolul precedent14 migranţi depistaţi la frontiera cu Serbia
Articolul următorGuvernul dă bani pentru localitățile afectate de inundații în 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.