Chiriașii ANL din blocurile de pe strada Miloia, în audiență la Primăria Timișoara

Situație disperată în rândul chiriașilor ANL! Zeci de apartamente din blocurile ANL din Timişoara nu pot fi vândute. Și asta pentru că imobilele nu au fost intabulate și au fost construite fără autorizație.

Este vorba despre ultimele 80 de apartamente în regim de închiriere, construite prin Agenția Națională de Locuințe în Timișoara, care au fost date în folosință în 2009. Blocurile B8-B12 de pe strada Ioachim Miloia au fost ridicate însă fără autorizație de construcție, în „oglindă” cu blocurile B1-B7 și nu au putut fi intabulate. Chiriașii au primit locuințe care nu erau racordate la utilități. Municipalitatea a început după ani de zile demersurile pentru obținerea autorizațiilor de construire, iar cele pentru intabulare s-au făcut la sfârșitul anului 2015.

Aproximativ 200 de locatari din cinci blocuri ANL sunt nevoiţi să plătească chirii de zece ori mai mari. Zece mii de euro ajung lunar în contul Primăriei Timișoara, în condițiile în care oamenii spun că de doi ani depun solicitări de cumpărare a apartamentelor. Lucrurile nu s-au mișcat, așa că oamenii au dat primăria în judecată și au câștigat procesul.

În aceste zile chiriașii au trimis o petiție primarului Nicolae Robu, consilierilor locali și parlamentarilor de Timiș, prin care cer soluționarea problemei. „Credem că miza acestui blocaj o reprezintă cei aproximativ 10.000 de euro încasați LUNAR din aceste chirii, adică 120.000 de euro an pentru cinci blocuri construite de Statul Român și pentru care Primăria Timișoara nu a investit nici măcar un leu. În loc să își îndeplinească misiunea socială pentru care au fost construite, blocurile ANL au devenit, din păcate, o vacă bună de muls, pe spatele unor familii de tineri, cu mulți copii, căror abia dacă le mai ajung banii până la sfârșitul lunii. Prin incompetență și rea voință a unor funcționari, s-a ajuns în situația absurdă în care Guvernul României, prin Agenția Națională pentru Locuințe, să construiască blocuri de locuințe fără autorizație! Aceleași persoane au blocat apoi și au tărăgănat de aproape 7 ani intrarea lor în legalitate, iar chiriașii ANL au fost împiedicați să beneficieze de dreptul conferit de lege de a achiziționa apartamentele în care locuiesc. În acest fel, Statul Român și bugetul național a avut numai de pierdut, pentru că nu a putut încasa banii rezultați din vânzarea apartamentelor ANL, banii cu care ar fi putut construite zeci de alte apartamente prin programul ANL”, se arată în petiție.

Chiriașii din blocurile ANL B8 – B12 din Timișoara au depus în această dimineață  petiția către Primăria și Consiliul Local Timișoara la Registratură (camera 12). De asemenea, aceștia vor intra în audiență la șeful Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.