Poliţiştii de frontieră au depistat 16 cetăţeni sirieni, care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, sprijiniţi de doi conaţionali, rezidenţi în ţara noastră.

Poliţiştii au oprit pentru control, pe DN 57, în localitatea de frontieră Gherman, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetăţean sirian în vârstă de 22 ani, rezident pe teritoriul României. În mijlocul de transport polițiștii de frontieră au descoperit 13 cetățeni străini, fără documente asupra lor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei 13 cetățeni străini sunt din Siria, nouă adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani și patru minori cu vârste cuprinse între 1 ani şi 16 ani.

La cercetări, cetățenii sirieni au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, fiind preluați de către şoferul microbuzului din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit în trafic, pe comunicaţia DN 59, localitatea Denta, un autoturism care circula în regim taxi, condus de un cetăţean român. Acesta transporta ca pasageri patru cetăţeni sirieni, trei dintre aceştia fără documente asupra lor.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că cetăţeanul sirian cu documente este posesorul unui permis de şedere pe teritoriul României şi are 39 de ani. Acesta a intrat legal în România şi a recurs la serviciile unui taximetru pentru a-i prelua din apropierea frontierei cu Serbia pe ceilalţi trei cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 24 şi 29, cu scopul de a ajunge împreună cu aceştia în vestul Europei.

În ambele cauzuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni fără documente, respectiv de trafic de migranți pentru cei doi sirieni rezidenţi în România.

Totodată, cele 16 persoane au fost preluate de către Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentPrimăria Timișoara a cumpărat șapte sirene noi! Începe montarea şi testarea acestora
Articolul următorRazie în piețele Flavia și Aurora! Au fost amendați comercianții care au ocupat trotuarele, dar și șoferii care au parcat aiurea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.