La școală am învățat că pământul are șase resurse naturale importante: apă, aer, petrol, gaze naturale, cărbune și minerale. Toată mâncarea noastră, toată întreținerea noastră, toate bunurile noastre – provin în cele din urmă din aceste șase elemente.

Astăzi, omenirea nu poate supraviețui fără ele. Dar aceste resurse sunt limitate și se epuizează rapid. Folosim cu neglijență resursele naturale ale pământului, fără să ne gândim la ce le va înlocui, în timp ce miliarde de tone de deșeuri se varsă în gropile de gunoi în fiecare an. Soluția simplă este reciclarea – „A șaptea resursă”, care poate fi folosită din nou și din nou. Reciclarea ajută la combaterea schimbărilor climatice. În fiecare an, cu ajutorul celei de-a șaptea resursă (materialele reciclabile) se economisesc peste 700 de milioane de tone de emisii de CO2.

A șaptea resursă compensează anual toate emisiile de CO2 generate de industria aviației.
Reciclarea stimulează ocuparea forței de muncă la nivel local în întreaga lume.
Aproximativ 1,6 milioane de oameni din întreaga lume sunt angajați în procesarea materialelor reciclabile.

Se estimează că contribuția anuală a industriei de reciclare la PIB-ul global va depăși 400 de miliarde de dolari în următorii 10 ani. 20 de milioane de dolari sunt investiți în fiecare an, de către industrie, în crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea eficienței reciclării și impactul asupra mediului. Oamenii au consumat mai multe resurse în ultimii 50 de ani decât în toată istoria anterioară.

A șaptea resursă (materiale reciclate) asigură 40% din necesarul mondial de materii prime. Tot ce trebuie să facem noi este să ne asigurăm că deșeurile pe care le producem ajung în coșurile de gunoi potrivite fiecărei fracții.

Articolul precedentA furat în decembrie, dar bine că a fost prins şi acum, în martie
Articolul următorNoua săptămână începe cu întreruperi programate la alimentarea cu apă în câteva localități timișene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.