Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – jud. Caraș Severin au depistat la frontiera cu Serbia 16 cetăţeni din Iran, Irak si Afganistan, care intenţionau să intre ilegal în România. Alți nouă cetățeni străini, solicitați de azil în țara noastră, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiș, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 24.03.2017, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, poliţiştii de frontieră au depistat 16 cetăţeni străini (8 bărbaţi, 2 femei şi 6 copii) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani, iar copiii între 3 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrătorii Postului de Poliţie Cenad, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localității Cenad nouă persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, 5 adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani și 4 copiii cu vârste între 1 şi 7 ani. Persoanele în cauză sunt solicitanti de azil în țara noastră și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauza urmând a fi predate unor echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

 

Articolul precedentVrei să fii bucătar? CCIAT lansează un nou curs
Articolul următorȘeful CJ Timis, întrevedere cu ambasadorul Germaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.