Proiect-pilot în Timiș: opt bazine de înot pentru copii. Ce condiții trebuie să întrunească primăriile

Autoritățile județene au în plan realizarea a opt bazine de înot în localitățile din Timiș. Totul, cu bani de la bugetul județului. Este vorba despre Buziaș, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaș și Sânnicolau Mare, unde vor fi construite bazine destinate elevilor.

Potrivit șefului CJ, este un proiect-pilot și va fi posibil astfel: primăriile să pună teren la dispoziție Consiliului Judetean in baza solicitarilor pe care le va face CJ. Bazinul va fi deschis pentru copii, dar și cu posibilitatea de acces contra-cost a cetățenilor.“Am avut discuții cu primarii de orașe din județ și vrem să mergem pe un model cum îl are Compania Națională de Investiții. În același timp, să-și asume la finalizarea investiției gestionarea acesteia cu tot ce presupune întreținere, folosință, etc. Am avut deschiderea și sprijinul din partea tuturor celor opt primari. Până la urmă este o investiție a CJ, dar care vine în sprijinul cetățenilor din orașele din Timiș. Ca posibilitatile de buget al CJ, încercăm să demarăm două proiecte în fiecare an, un proiect-pilot nu este foarte simplu. În prezent trebuie să ne punem de comun acord în ceea ce privește modelul de bazin. În niciun caz nu vom merge pe varianta de bazin olimpic, vom merge pe varianta de bazin didactic, acoperit bineînțeles, care să fie deschis pentru copii, dar cu posibilitatea de acces contra-cost pentru a se acoperi o parte din cheltuielile acestea”.

CJ Timiș va aloca 80 mii lei, bani pentru studiul de oportunitate.“În prezent lucrăm la un studiu de oportunitate pentru toate cele opt. E un proiect integrat. În momentul în care vom avea disponibilitatea și vom obține cât mai repede terenurile respective, CJ va avea obligația să realizeze studiul de fezabilitate, proiectul, investiția și va pune la cheie primăriei pentru funcționare investiția respectivă”, susține președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

(Foto metropotam.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here