O bază sportivă modernă… Asta au în plan de realizare reprezentanții CJ Timiș. Deocamdată nu se știe când vor începe efectiv lucrările, însă conducerea CJ dă asigurări că obiectivul va fi finalizat înainte de 2021, când Timișoara va primi titlul de Capitală Culturală Europeană.

Pentru acest demers, autoritățile au alocat o sumă din bugetul județului pentru întocmirea documentației necesare. Potrivit șefului CJ Timiș, stadionul Dan Păltinișanu va fi demolat, iar în locul lui va fi construită o bază sportivă ultra-modernă.”Vom realiza documentația pentru un stadion nou. Am alocat deja 225 de mii  lei pentru acest lucru. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Compania Națională de Investiții se merge pe varianta unui stadion cu 31.000 de locuri, este modelul de la Craiova, este un model foarte interesant, l-am văzut în detaliu. Dacă reușim realizarea unei astfel de investiții chiar va fi una extraordinară în județul Timiș. Se va demola stadionul Dan Păltinișanu și se va construi în același loc. Nu va fi mai mic, pentru că realizarea unei astfel de investiții presupune un complex cu centre multifuncționale pentru conferințe, locație pentru cazare, un mini-hotel în cadrul complexului, spații comerciale, restaurant și tot ce presupune un astfel de complex sportiv”, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

În plus, Călin Dobra spune ca pentru stadion doar banii pentru documentație provin din bugetul CJT, proiectul și execuția sunt responsabilitatea Companiei Naționale de Investiții. “Avem și o problemă puțin mai delicată, dar o putem gestiona pentru că există o lege prin care nu avem voie să schimbăm destinația bazelor sportive. Am făcut demersurile, în momentul în care vom reuși să semnăm contractul de finanțare cu Companie Națională de Investiții se va trimite documentația la Guvern pentru obținerea HG cu radierea stadionului Dan Păltinișan și construcția noii baze sportive”.

Articolul precedentBugetul județului Timiș, peste 680 milioane lei. Cum s-au împărțit banii
Articolul următorProiect-pilot în Timiș: opt bazine de înot pentru copii. Ce condiții trebuie să întrunească primăriile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.