centru medicina gnomica

La Timişoara a fost inaugurat astăzi Centrul de Medicină Genomică, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie. Acesta este dotat 18 laboratoare, cu echipamente performante și este axat pe cercetarea în domeniul bolilor genetice rare.

medicina genomica

În primii cinci ani de funcţionare, la Centrul de Medicină Genomică vor munci zece angajaţi: tineri, absolveţi la medicină, dar şi cu alte specializări. Potrivit conducerii Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, misiunea Centrului de Medicină Genomică este dezvoltarea unei platforme de cercetare interdisciplinară și transdisciplinară cu utilizatori multipli; promovarea și dezvoltarea, la nivel național, a medicinei de precizie prin utilizarea genomicii ca instrument de diagnostic și indicație personalizată de tratament; stabilirea standardelor în cercetare, educație, practici naționale și europene în Genetica medicală.

centru medicina gnomica

Centrul de Medicină Genomică Timişoara a costat peste 24 de milioane de lei și a fost realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial – “Creşterea Competitivităţii Economice”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

centru medicina genomica

centru medicina genomica

centru medicina genomica

Articolul precedentCaptură la vamă. Mii de pachete de țigări confiscate
Articolul următorNoul Carrefour din Calea Șagului gata de inaugurare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.