Patruzeci și cinci de mii lei strânși în urma evenimentului caritabil al Balului Vienez de la Timișoara

balul vienez

Campania de strângere de fonduri a Balului Vienez de la Timișoara a fost un real succes. În total au fost adunați 45.000 lei.

Fundația Balul Vienez de la Timișoara a organizat joi seară cea de-a patra ediție a Balului Vienez de la Timișoara, care  s-a desfășurat în acest an sub un nou simbol, floarea de colț. Astfel, evenimentul caritabil a fost precedat de o campanie de strângere de fonduri la nivelul comunității, „O floare de colț pentru United Way”. Beneficiind de colaborarea unui număr de instituții și companii locale, prin această campanie s-au putut achiziționa broșe la prețul de 10 lei, cost care asigură un prânz cald unui copil defavorizat.

Prin aceste două inițiative s-a strâns suma de 45.000 lei pentru organizația internațională United Way România care sprijină copii în nevoi sau marginalizați. Fundația Balul Vienez de la Timișoara va dubla această sumă către United Way în decursul anului viitor, astfel ca donația finală va acoperi jumătate din necesarul de hrană și rechizite pentru copiii din centrele United Way din Timișoara pe tot parcursul anului 2016. “Balul Vienez de la Timișoara și campania O Floare de Colț pentru United Way arată că generozitatea este o caracteristică importantă a comunității noastre. Foarte mulți timișoreni au demonstrat că doresc să fie parte a impactului comunitar pe care îl producem astfel încât acesta să fie sustenabil, să își producă efectul asupra tuturor membrilor comunității: toți copiii să meargă la școală și să fie sănătoșii, adulții să aibă un loc de muncă și vârstnicii să se simtă respectați și îngrijiți. Pentru că o comunitate prosperă este o comunitate în care fiecare membru este important”, spune Ada Gabor, manager FilialaTimișoara, Fundația United Way România.

La rândul său, președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara, Ioana Hațegan spune: “Anul acesta Balul Vienez de la Timișoara a depășit statutul de a fi doar un eveniment caritabil. Prin campania cu floarea de colț a adus proiectul generozității în rândul comunității care a răspuns foarte pozitiv. Sperăm ca ediția a cincea din 2016 să fie o ediție cu un impact și mai mare în comunitatea locală”.

Ca în fiecare an, Balul Vienez de la Timișoara s-a organizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, și cu recunoașterea la nivel internațional a Primăriei din Viena. Astfel, printre invitații speciali din mediul diplomatic, politic, și economic, anul acesta s-au numărat noul Ambasador al Austriei la București,Gerhard Reiweger, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Werner Hans Lauk și Ernst Woller, Președintele Comisiei de Cultură din Primaria Viena, iar din mediul local, Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.