Color the Village/Colorează Satul începe astazi în comuna Eftimie Murgu, Caraș Severin. Timp de 3 zile, peste 200 de voluntari și-au propus să schimbe imaginea satului, să dea culoare, să zugrăvească fațade, să vopsească porți și ferestre.  În cele 3 zile, 30 de case vor fi renovate de voluntari din toată țara care vor lucra cot la cot cu localnicii.

Timp de aproape 2 luni, doritorii s-au putut înscrie pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro, iar mâine dimineață, voluntarii își vor lua în primire mănușile, pensulele și bidinelele și se vor apuca de treabă. Evenimentul Color the Village este un adevărat festival al faptelor bune, care va reuni oameni de toate vârstele pentru a ajuta o comunitate întreagă.

Localitatea Eftimie Murgu (pe numele ei vechi, Rudăria) aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment este o adevărată comoară a Banatului Montan: în sat sunt încă 22 de mori de apă funcționale, Biserica Ortodoxă este monument istoric, aici s-au născut este satul în care s-au născut Eftimie Murgu și Traian Doda, dar și Aga Regep, ce a ajuns pașă pe insula Ada Kaleh. În plus, Cheile Rudăriei sunt protejate deoarece aici este o rezervație naturală.

Evenimentul Color the Village este unic în România și este finanțat de Ursus Breweries prin programul „Cinstim Binele” și are ca parteneri AZUR Romania și Primăria Eftimie Murgu. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil Timotion V, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura.

+++++++++++++++++++++
Donații pentru acest proiect se pot face către: Asociația Acasă în Banat
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com

 

Nicoleta Trifan

Vicepreședinte Asociația Acasă în Banat

Articolul precedentGuvernul PSD-ALDE trebuie să plece din fruntea statului român!
Articolul următor”Sunt fermier, sunt asigurat’’! Noutăți din piaţa asigurărilor culturilor agricole și noi oportunități de afaceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.