A început construcţia celui mai mare complex studenţesc din România

Universitatea de Vest din Timișoara a inaugurat luni, 3 octombrie, o investiție a Guvernului României pentru construirea celui mai mare cămin studențesc din țară. Căminul se va construi în termen de 2 ani, iar valoarea investiţiei este de 138 de milioane de lei.

Noul cămin studențesc va avea o capacitate totală de 934 de locuri de cazare, va cuprinde și spații pentru persoanele cu dizabilități, locuri de parcare pentru mașini și biciclete, dar și spații de lectură.

Proiectul include construirea unui imobil de șapte nivele, cu o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane, cu baie în cameră și toate dotările și 32 de locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități. Vor fi 156 de locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete, conform reprezentanților UVT.

“Am inaugurat astăzi cel mai important proiect de investiții în facilități de campus studențesc din Timișoara, pe un nou amplasament, situat pe str. Renașterii nr.24B, unde se va ridica cel mai spațios cămin al UVT. Prin investiția CNI, realizată de Concelex și proiectată de Concrete & Design Solutions, peste 900 de studenți vom avea cazare pe timpul anului universitar, într-un cămin complex, proiectat la noile standarde de eficiență și protecție de mediu. Sper ca proiectul de investiții să evolueze în cei mai buni parametri, adăugând un nou jalon semnificativ pe harta centrului universitar timișorean“, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.