Acrobații pe cerul Banatului: Timișoara Air Show 2016

Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara a fost astăzi gazda unui nou miting aviatic,Timișoara Air Show 2016 . Zeci de avioane de mici dimensiuni și elicoptere ultraușoare și ușoare au survolat cerul Banatului și au făcut spectacol.

Oamenii au venit dis-de dimineață cu mic cu mare, iar cei mai încântați de mitingul aerian au fost juniorii timișoreni.

Evenimentul a reunit participanți din țară și străinătate. Mitingul aerian organizat în acest an a adus ca o noutate formaţia Baltic Bees din Letonia, care a fost prezentă cu 6 aeronave L-39C ALBATROSS. În programul de desfăşurare a exerciţiilor de acrobaţie aeriană din cadrul evenimentului s-au regăsit formaţii aeriene renumite precum: Iacării României – formaţie de 3 avioane de tip YAK 52TW şi ASALT – formaţie de 5 avioane  ultrausoare ULM ( YR- 5259, I- 8583,YR- 5368,YR- 8583,YR- 5091).De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene cu elicoptere de tip IAR 330 PUMA. “Această ediție are parte de un spectacol aerian oferit de elicopterele Forțelor Militare, de către Formația Asalt-Aeronave ultraușoare și ușoare. Noutatea acestui an este o formație Baltic Bees, una dintre cele mai apreciate în Europa de Est. Anul acesta numărul de formațiuni este limitat. Anul viitor vrem să fie mult mai bogat prin diversitatea spectacolului”, a transmis directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu.

Organizatorii, Aeroportul Internaţional Timişoara şi Statul Major al Forţelor Aeriene, se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here