Actrița Teatrului Național din Timișoara, Mălina Manovici, vine, diseară, direct de pe covorul roșu de la Cannes, la prezentarea filmului în care joacă,”Bacalaureat”

Mălina Manovici, actriță colaboratoare a Teatrului Național din Timișoara, a pășit joi seară pe covorul roșu al celebrului Festival de la Cannes, alături de echipa filmului semnat de Cristian Mungiu, “Bacalaureat”, peliculă intrată în competiție. Este întotdeauna o bucurie când un actor „trece rampa”, iese din spațiul particular al scenei de teatru și își multiplică arta pe ecranul cinematografului.

Pentru cei mai mulți actori, această experiență este – sau ar trebui să fie – o poartă deschisă, o șansă de a  accede la un statut și o carieră diferite – cea de actor de film. Interpretarea Mălinei Manovici din Bacalaureat deschide actriței un nou drum, în întâlnirea cu nume consacrate ale cinematografiei românești, cum ar fi Cristian Mungiu, Vlad Ivanov sau Adrian Titieni și, prin prezența la festivalul de la Cannes, cu numele cele mai rezonante ale cinematografiei mondiale. „Suntem încântați că regizorul Cristian Mungiu a pariat pe Mălina și că filmul pe care îl semnează, Bacalaureat, i-a relevat atu-urile interpretative. Îi dorim ca <<Sandra>> să fie începutul unei cariere frumoase în film”, transmit reprezentanții Teatrului Național Timișoara.

Festivalul de la Cannes este cel mai mediatizat festival de film din lume. A fost fondat în 1946, iar ceremonia de deschidere și covorul roșu au devenit sinonime cu recunoașterea internațională. În fiecare an, în a doua jumătate a lunii mai, cineaști, actori, regizori, producători, profesioniști din lumea filmului și mii de jurnaliști se strâng pe riviera franceză pentru 12 zile de vizionări de film, întâlniri, conferințe de presă, dezbateri etc.

În afara competiției oficiale, în care filmul Bacalaureat a intrat alături de pelicule semnate de regizori cum ar fi Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Paul Verhoeven, dar și Cristi Puiu, au fost create și alte secțiuni, dintre care cea mai cunoscută este „Un certain regard”. De asemenea, competiția acordă cele mai râvnite trofee din lumea filmului (alături de Oscar): Palme d’Or, Marele Premiu, Premiul pentru cel mai bun film, Premiul pentru cel mai bun regizor, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriță, precum și Premiul Juriului. Actorii români se află în compania și în competiție cu vedete recunoscute mondial, dintre care amintim doar câteva nume – Marion Cotillard, Sean Penn, Javier Bardem, Charlize Theron, Keanu Reeves, Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Elle Faning, Kristen Stewart etc.

Sâmbătă, 21 mai, publicul din Timișoara va avea ocazia să o vadă pe Mălina Manovici în filmul Bacalaureat, care va rula de la ora 20 în sala Filarmonicii „Banatul”, în prezența actriței și a actorului Adrian Titieni.

Foto: © T. Leibreich / FDC

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here