Exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la înființarea S.M.U.R.D., paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara au avut parte de o intervenție contracronometru, pentru salvarea unei femei care a fost implicată într-un accident, în timp ce conducea un ATV.

Evenimentul produs în această seară a avut loc într-o zonă montană, împădurită, greu accesibilă, pe raza localității Costești, la 2 km distanță față de drumul de acces, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea ambulanței SMURD până la victimă.

Astfel, doar la lumina lanternei, unul dintre paramedici, având asupra geanta de prim ajutor și geanta cu atele vacuum, a fost nevoit să urce pe un teren accidentat, aproximativ 1 km, până la locul unde se afla tânara.

Imediat după ce a reperat victima, salvatorul i-a acordat îngrijiri medicale, iar după sosirea echipajului Salvamont, femeia a fost imobilizată și transportată cu ajutorul tărgii, până la ambulanța SMURD.

Paramedicii au constat faptul că femeia, în vârstă de 30 de ani, prezenta o fractură la piciorul drept și au transportat-o de urgență la Spitalul Județean din Deva.

Articolul precedentDeschiderea anului universitar 2022-2023: StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii
Articolul următorPompierii militari la datorie. Sute de intervenţii în timp scurt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.