Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună pentru a oferi șansă la viață unor oameni care au nevoie disperată de sânge. Biserica Speranța organizează în perioada 22 – 24 martie acțiunea „Donează sânge – 450 ml înseamnă viață”, la Centrul de Transfuzie Sanguină.

„Donează și tu sânge! Pentru cei sănătoși nu e o pierdere. Pentru bolnavi e o adevărată speranță la viață. 450 ml înseamnă viață! Ia și tu parte la această campanie și donează sânge în următoarele zile (ora 08.00-12.00). Fă o faptă bună și oferă viață semenilor tăi din Timișoara”, transmit pe Facebook reprezentantii Bisericii Speranța.

Astfel, persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu greutatea între 50 și 100 de kilograme sunt așteptate să doneze sânge. Cei  care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore. Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Articolul precedentS-a găsit finanțare pentru reabilitarea pasarelei din Parcul Copiilor
Articolul următorDezvoltare emoțională online. Program gratuit oferit de UVT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.