Acțiune inedită de donare de sânge a patruzeci de mămici din Timișoara

Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună pentru a oferi șansă la viață unor oameni care au nevoie disperată de sânge. Patruzeci și cinci de mămici au  participat în această dimineaţă la o campanie de donare de sânge intitulată „Din inimă, pentru viaţă”. Acţiunea a fost iniţiată pe grupul „Mămici mai tari ca Google”, creat pe rețeaua de socializare Facebook.

Campania de donare de sânge a fost organizată la un centru medical privat din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Timişoara. Reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine s-au deplasat, între orele 9 – 13, pentru a recolta sânge de la participantele la acţiune. Organizatorii le-au pregătit şi două surprize celor care au donat sânge: câte o floare, dar şi o tombola. Printre premii s-au aflat vouchere pentru şedinţe cosmetice, abonamente la o sală de sport, bijuterii handmade, o minge de fotbal semnată de jucătorii lui Poli, produse naturiste sau aranjamente florale.

donare sange

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu greutatea între 50 și 100 de kilograme sunt așteptate să doneze sânge. Este vorba despre cei care nu au avut probleme majore de sănătate, nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice și chirurgicale și nu au consumat alcool în ultimele 48 de ore. Mii de oameni au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. Potrivit medicilor, în urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 %.

Reamintim, Centrul de Transfuzii Sanguine este deschis de luni până vineri, între orele 8 – 12. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donați, timișorenii beneficiază de șapte bonuri de masă, o reducere de 50% la abonamentul R.A.T.T pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here