MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români locațiile secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare

Pentru a facilita alegătorilor români din afara ţării accesul la adresele celor 417 secţii de votare organizate în străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Ministerul Afacerilor Externe a elaborat o hartă interactivă dezvoltată pe platforma Google Maps şi accesibilă prin intermediul site-ului MAE.

La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016 alegătorii români din străinătate vor avea la dispoziţie 417 secţii de votare, cu 111 mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012 şi cu 123 mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014.

Lista integrală a celor 417 secţii de votare din străinătate, înființate prin Hotărârea Nr. 43/2016 a Autorităţii Electorale Permanente, poate fi consultată pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe la adresa: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.071_sectii_de_votare_mo_(3).pdf.

Informații suplimentare privind votul în străinătate sunt disponibile pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 (http://www.mae.ro/parlamentare-2016), precum și pe site-urile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României.

Potrivit prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale, cu modificările şi completările ulterioare, activităţile de pregătire şi organizare a procesului de votare în străinătate sunt asigurate de către Biroul electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara ţării, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe. Pentru informaţii suplimentare referitoare la activitatea  Biroul electoral de circumscripție pentru străinătate accesaţi pagina de web a Biroului, utilizând linkul următor: http://www.mae.ro/node/38738.

Pentru informaţii referitoare la activitatea  Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă accesaţi pagina de web a acestuia, la linkul următor: http://www.mae.ro/node/38739.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here