Activități demostrative de Ziua Pompierilor

pompieri

Eveniment important pentru “oamenii focului” din Timiș! Ziua Pompierilor este marcată în data de 13 septembrie, când se împlinesc 167 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Atunci, 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au încercat să ţină piept celor 6000 de soldaţi ai armatei otomane.

Astfel, cu acest prilej, duminică, de la ora 10:00 vor avea loc o serie de activități aniversar-comemorative pentru marcarea acestui important eveniment. Printre aceste activități se numără organizarea unui ceremonial religios, exercițiu de stingere și descarcerare în urma unui accident rutier dintre două autoturisme, activitatea finalizându-se cu  defilarea  forțelor și a mijloacelor.

De asemenea la eveniment vor participa reprezentanți din cadrul Compartimentului Voluntar pentru Situații de Urgență – SALVO și de la Crucea Roșie cu puncte de informare.

La împlinirea a 167 de ani de la glorioasa luptă din Dealul Spirii, aniversăm duminică, 13 Septembrie – “Ziua Pompierilor din România” cu un viu sentiment de preţuire faţă de curajul şi devotamentul pompierilor căzuţi la datorie şi cu un puternic simţ de răspundere faţă de prezentul şi viitorul semenilor noştri, intervenind cu profesionalism, eficienţă şi dăruire, oricând şi oriunde e nevoie de noi”, transmit reprezentanții ISU Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here