O sută șaptezeci și trei de proiecte depuse de către Agenția de Dezvoltare Regională Vest, cu o valoare a finanțării nerambursabile de peste 180 milioane euro. Așa arată bilanțul la finalul primului an de implementare a Programul Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Vest.

Aceste proiecte au fost depuse spre finanțare în cadrul a șase apeluri de proiecte dedicate microîntreprinderilor, reabilitării termice a blocurilor de locuințe, patrimoniului cultural, îmbunătățirii mediului urban, infrastructurii de drumuri județene și turismului.

Potrivit șefului ADR Vest, Sorin Maxim, dintre cele șase apeluri de proiecte, apelul pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest este încă deschis în vederea depunerii de proiecte spre finanțare, iar apelul pentru infrastructura de drumuri județene a fost relansat. Astfel, din 6 ianuarie 2017 se vor depune proiecte spre finanțare și în cadrul acestui apel de proiecte. “Dacă ar fi să facem o comparație pe județ, cât și pe locuitori, este o cifră foarte bună, care ne pune într-o poziție bună. Acești bani trebuie investiți pe măsuri ca să poată aduce proiectele pe care ni le dorim. Alocarea s-a făcut pe o formulă care ține cont de o pondere egală pe suprafața județului și a polulației. Personal, am contribuit la această variantă care a fost stabilită ca și definitivă. Din punct de vedere al componentelor, tot programul are 12 axe, 6 componente au fost lansate, care reprezintă aproximativ o treime din program”, explică directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Valoarea alocării financiare pentru cele șase apeluri lansate în 2016 reprezintă 30,46% (214,84 milioane euro) din totalul alocării financiare pentru POR 2014 – 2020 în Regiunea Vest (705,34 milioane euro). Este vorba de axe care cuprind investiții pentru IMM-uri, reabilitări termice de blocuri, și investiții dedicate serviciilor sociale pentru bătrâni.

Articolul precedentSe fac angajări la Poliția Locală Timișoara. Sunt scoase la concurs zeci de posturi
Articolul următorNicolae Robu:”Nu vreau un pod sec, care să ne permită să trecem de pe un mal pe altul, vreau să aibă și un aspect turistic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.