Nicolae Robu:”Nu vreau un pod sec, care să ne permită să trecem de pe un mal pe altul, vreau să aibă și un aspect turistic”

Vești bune pentru timișoreni! Municipalitatea are planuri mari pentru anul viitor în ceea ce privește infrastructura orașului, în condițiile în care de 50 de ani nu s-a mai realizat un pod peste Bega. Astfel, patru poduri vor fi construite, anunță edilul.

Potrivit primarului Nicolae Robu, în 2017 va demara construcția unui nou pod peste Bega. Este vorba despre Podul Jiul. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar autoritățile vor organiza licitația pentru lucrarea de proiectare a podului. Conform studiului de fezabilitate, Podul Jiul ar putea avea două variante: una mai seacă și alta artistică. Prețurile de execuție variază între două și trei milioane de euro.“Vom începe anul viitor construcția Podului Jiul. Tocmai am primit studiul de fezabilitate, iar în următoarea ședință de Consiliu Local îl vom supune aprobării. Apoi vom da drumul la proiectul tehnic. Eu am insistat să aibă un aspect deosebit. Nu vreau un pod sec, care să ne permită să trecem de pe un mal pe altul, vreau să aibă și un aspect turistic. O variantă a costat 2 milioane și ceva de euro, alta 3 milioane de euro. O variantă e mai seacă și una mai artistică. Țin foarte mult ca o variantă să fie bună și care să și arate bine”, spune edilul.

Celelalte trei poduri care urmează a fi construite sunt la Solventul, Behela și ILSA.

(Foto: www.colourbox.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here