Adrian Pau, deputat Pro România: “Avem cea mai serioasă listă de candidați la alegerile europarlamentare” (P)

A trecut și campania electorală, iar partidele se pregătesc pentru momentul cel mai important: ziua votului. Adrian Pau, deputat Pro România, a făcut o radiografie a campaniei și a vorbit despre planurile Pro România în Parlamentul European, dar și cel național.

Domnule deputat, a fost prima campanie electorală pentru partidul dumneavoastră. Cum ați caracteriza această perioadă?

Sincer să fiu, a fost mult mai bine decât mă așteptam eu. Știți cum e? Pentru mulți dintre colegii mei a fost nu prima campanie, ci singura, pentru că sunt oameni care nu au mai fost implicați din punct de vedere politic și s-au lovit de probleme cu care nu s-au mai confruntat până acum. Au făcut lucruri noi, au cunoscut oameni noi, au fost puși în situații poate mai delicate, dar până la urmă s-au descurcat și țin să îi felicit. Sunt mândru de ei, de munca enormă pe care au depus-o în această lună de campanie, de modul în care s-au mobilizat. O mențiune specială pentru organizațiile de femei și tineret, care și-au arătat forța în această perioadă. Cred că sediul nostru este prea mic pentru organizația de tineret, sunt copii foarte harnici și, cred eu, de mare viitor.

La ce vă așteptați duminică?

În primul rând, mă aștept ca lumea să iasă la vot, pentru că este extrem de important. Mai apoi, mă aștept să realizăm ceea ce ne-am propus, adică un scor bun. Nu vreau să vorbesc despre cifre, dar am mare încredere că timișenii și timișorenii au înțeles mesajul nostru și că Pro România vine în fața lor cu candidați serioși, profesioniști, oameni care au dat randament foarte bun în demnitățile pe care le-au ocupat în trecut.

Este Corina Crețu pe această listă…

Corina Crețu este, de departe cel mai experimentat politician român la Bruxelles. După ani buni de parlamentar european și cinci ani în funcția de comisar european, nu cred că poate cineva să pună la îndoială experiența sa. La Bruxelles, Corina Crețu este respectată și apreciată. Pe lângă Corina Crețu, îi mai avem pe Victor Ponta și Mihai Tudose, foști premieri ai României, Iurie Leancă, fost premier al Republicii Moldova și așa mai departe. Cum spuneam, o listă foarte-foarte solidă.

Toate partidele susțin că au cei mai buni candidați. Cu ce vă diferențiați?

Este normal ca fiecare partid să își apere și să își laude candidații, dar trebuie să fim realiști. Se poate compara vreodată Corina Crețu cu Maria Grapini sau cu Rareș Bogdan? Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar această comparație nu se poate face. Corina Crețu s-a impus în Parlamentul European datorită cunoștințelor pe care le-a acumulat și a experienței, în timp ce alții, de pe alte liste, au devenit cunoscuți prin atitudini nepotrivite sau din cauza limbii engleze vorbită așa cum ați văzut cu toții. Eu cred că timișorenii și timișenii pot face diferența. Mai mult, cred că oamenii de stânga din Timiș și Timișoara nu se simt reprezentați de Maria Grapini, cu tot respectul pentru dânsa. Am vorbit cu mulți membri ai Partidului Social Democrat care mi-au spus că nu se simt reprezentați de lista PSD și că alternativa lor este Pro România.

Ce urmează pentru Pro România după alegerile europarlamentare?

Aceste alegeri reprezintă certificatul nostru de naștere ca partid, iar un scor bun ne validează și ne dă încredere că mergem pe un drum bun, susținând principii de la care nu vrem să ne abatem. Ne propunem să fim o voce serioasă pe scena politică și o opoziție constructivă în Parlamentul României, unde există din păcate excese ale puterii actuale.

Realizat de TDT Vest Cons la comanda Pro România
CMF: 41190009

Executat de SCM Media Online SRL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here