Afgani și pakistanezi, la frontieră! Au încercat să intre ilegal în țară

0
16

Agitație la frontieră! Poliţiştii au depistat, în zona Moraviţa, o familie de cetățeni afgani, formată din doi adulți și doi minori, care a încercat treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Și polițiștii de frontieră din Caraș-Severin au depistat în zona localității Oravița, un cetățean din Pakistan care a încercat să intre ilegal în țara noastră, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

În cursul zilei de ieri poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Gherman, un grup format din patru persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni afgani și formează o familie, adulții având 24 și 26 de ani, iar copiii 4 și 5 ani. Întrucât femeia este însărcinată în luna a șaptea şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent starea ei de sănătate fiind stabilă.

Cei în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, județul Caraș-Severin, au depistat în apropierea localităţii Ticvaniu Mare, un cetăţean străin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, care a fost preluat şi transportat la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este din Pakistan și are 30 ani. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here