Consilierul județean PSD Alexandru Iovescu va reprezenta județul Timiș la nivelul Comisiei Europene. El va duce problemele comunității într-unul din cele mai înalte foruri de la Bruxelles și se va întoarce acasă cu soluțiile și programele de finanțare de care oamenii din vestul țării au atâta nevoie pentru a dezvolta județul.

Social-democratul de 35 de ani a fost desemnat să reprezinte Consiliul Județean Timiș într-o rețea a aleșilor locali din toată comunitatea europeană.

,,Cu responsabilitate am primit nominalizarea colegilor mei din Consiliul Județean Timiș pentru a reprezenta Timișul în cadrul rețelei 《Construirea Europei cu consilierii locali》, lansată de către Comisia Europeană în contextul Instrumentului european de redresare Next generation EU. Comisia Europeană își propune să creeze o rețea a aleșilor locali care să comunice cu privire la Uniunea Europeană în cadrul unei alianțe fără precedent între structurile europene și cele locale de guvernământ. Proiectul ne va permite să aducem Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni, să aducem politicile europene în dezbatere în comunitate. Cred că Europa se construiește prin acțiunile fiecăruia dintre noi și trebuie să raspundă nevoilor locale prin generarea de soluții europene adaptate nevoilor comunităților românești. România are nevoie de mai multă implicare la nivel european pentru a se moderniza inteligent și sustenabil folosind fonduri europene”, spune Iovescu.

Este pentru prima dată când județul Timiș trimite un reprezentant în acest proiect european al aleșilor locali. Parteneriatul își propune să ajute și să încurajeze reprezentanții locali să prezinte în mod obiectiv politicile, acțiunile și inițiativele ?? în teritoriul lor și să promoveze discuțiile și dezbaterile despre aceste politici, acțiuni și inițiative. Comunicarea cu privire la ?? în plan local este deosebit de importantă, iar aceasta este o responsabilitate comună a instituțiilor ?? și a autorităților statelor membre, inclusiv și începând de la nivelul local.

Articolul precedentUVT și Echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” organizează ediția a patra a Open Robotics Intelligent Grid
Articolul următorCanalul Bega trece la un alt nivel: sisteme de semnalizare costieră şi hartă electronică de nevigaţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.