Universitatea de Vest din Timișoara este promotor perseverent al inovării, adaptării la noile tehnologii și integrării noilor descoperiri științifice în procesul educației și cercetării. UVT își dezvolată permanent parteneriate durabile cu asociațiile și organizațiile interesate de participarea la competiții și sesiuni demonstrative de robotică, exerciții educaționale dedicate excelenței tehnologice care îi motivează pe cei pasionați să-și accelereze dezvoltarea și atingerea performanței.

Avem bucuria de a vă invita să participați la evenimentele publice din cadrul Taberei de robotică Open Robotics Intelligent Grid 2022, proiect organizat de Universitatea de Vest din Timișoara și echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara, între 1 și 3 septembrie, la Timișoara. Deschiderea seriei de evenimente va avea loc în data de 1 septembrie, ora 10, la Universitatea de Vest din Timișoara, amfiteatrul A11.

În cadrul evenimentului vor participa 16 echipe de robotică din România, în care sunt înscriși peste 80 de participanți și peste 30 de voluntari, iar întreaga desfășurare a activităților taberei este orientată de genericul ediției: „Cum faci să meargă bine ceva care a mers prost?”.

Inițiat în 2019 de UVT în colaborare cu echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Open Robotics Intelligent Grid ajunge la a 4-a iterație. Open Intelligent Grid a început ca o aventură de învățare, urmare a unor dezbateri naționale cu peste 700 de studenți. S-a dezvoltat apoi ca platformă proiect pentru multiple domenii colaborative, cel mai activ fiind robotica, având participanți implicați din toată țara, cu parteneriate active din mediul privat și educațional preuniversitar.

Open Intelligent Grid deschide o platformă de activități destinată tehnologiilor consacrate dar și celor emergente, cu scopul de a stimula experiențe de creație și dezvoltare de idei și tehnologii care ar putea deveni realitate. Reprezintă, astfel, o umbrelă colaborativă, stimulând interacțiunile dintre mediul economic din sectoare diverse (automotive, tehnologii medicale, date complexe), combinând rigurozitatea academică, entuziasmul elevilor și studenților, stimulând colaborarea pe toate planurile.

Componenta de robotică a pornit ca o aventură organizată în colaboare cu echipa de robotică de la Colegiul Național Pedagogic “Carmen Sylva”. Începând din 2019, secțiunea de robotică implică pasionați de tehnologie în proiecte menite să încurajeze creația. Temele sunt diferite, utilizează în mod activ componente practice, combinând abilități, reutilizare de materiale și echipamente hardware, tehnologii emergente (tipărirea aditivă, AI, programare specializată), dar cu o puternică ancoră colaborativă, schimb de idei și co-creare tehnologică.

Pornind de la experiența inițială, conceptul este îmbunătățit în mod transformativ, având o amprentă puternică legată de lanțuri de aprovizionare, utilizare și reutilizare de componente și tehnologii, transformând și eficientizând fluxuri de lucru, utilizând tehnologii deschise, inclusiv în schimburi de experiență cu partenerii din companii, aducând în focusul viitorilor profesioniști, atât conștientizarea fluxului de creație cât și elemente de dezvoltare durabilă.

În ultima zi a evenimentului – 3 septembrie, se va desfășura și un demo public, în incinta Iulius Town. Vă invităm să fiți alături de echipele participante la Open Robotics Intelligent Grid 2022 și în cadrul acestui eveniment de demo public, în care vor fi prezentate prototipurile de roboți realizate, sâmbătă, 3 septembrie, începând de la ora 15, în incinta Iulius Town – zona Atrium (la demisol).

În cadrul ediției 2022 a Open Robotics Intelligent Grid ne sunt alături partenerii Flex, Continental Automotive, Atos, Iulius Mall și Hamilton Central Europe. Evenimentul se desfășoară în colaborare cu BRD First Tech Challenge Romania și Nație prin Educație.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Echipele de robotică care s-au înscris la această ediție a Open Robotics Intelligent Grid vor fi nerăbdătoare să vă propună demo-uri cu roboții construiți, în care vor investi multă inventivitate și simț practic, cu siguranță. Vă vom aștepta cu toții sâmbătă, 3 septembrie, pentru întâlnirea cu talentații tineri reuniți în Tabăra de robotică organizată de Universitatea de Vest din Timișoara și echipa Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara.”

Articolul precedentBătaie cu cuţite în Piaţa Traian! Protagonişti, romii din zonă
Articolul următorAlexandru Iovescu (PSD Timiş) va reprezenta județul Timiș la nivelul Comisiei Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.