Alfred Simonis:”PNL a început operațiunea Ascunde-l pe Popoviciu”

Social-democrații din Timiș anunță că depun plângere, în aceste zile, la Consiliul Național al Audio-vizualului. Motivul este simplu: aceștia îi acuză pe reprezentanții PNL Timiș de manipulare și susțin că sondajele lor efectuate de IRES arată o diferență mai mică între candidați.

Astfel, în sondajul IRES prezentat miercuri de postul Digi24, Nicolae Robu ar câștiga alegerile la Primăria Timișoara cu 38 la sută din voturi. Pe locul doi, cu doar 5%, este candidatul PSD, Florin Bîrsășteanu, iar pe locul trei, cu 3% din voturi, se află candidatul independent, Adrian Orza. “Mi se pare că sunt o sfidare la adresa inteligenței timișorenilor. Modul în care unii își prezintă cifrele triumfalist, ca înainte de ‘89 când se raportau producții record la hectar, mi se pare că unii revin la discursurile vechi. Din nou Timișoara este pusă într-o situație ridicolă și măcar acum trebuie să limităm acest demers și să revenim la seriozitate pentru cetățeni. PSD va depune plângere la CNA, azi sau mâine, pentru că nu sunt cifrele reale. Noi nu ne referim la cifrele brute pe care IRES le-a colectat și le-a distribuit către diferite instituții de presă. Ne referim la interpretarea pe care PNL o dă acestui sondaj, care este o interpretare falsă, mincinoasă”, a subliniat deputatul PSD Timiș, Cătălin Tiuch.

De cealaltă parte, consilierul local Alfred Simonis susține că în sondajele efectuate tot de IRES, dar la comanda social-democraților, diferența între primii doi clasați nu este atât de mare, precum cea prezentată de postul TV. ”Trendul este descendent pentru domnul Robu și ascendent pentru PSD. Există șanse reale ca și Nicolae Robu să piardă alegerile în Timișoara, pentru că Alin Popoviciu va pierde sigur în județ”, a completat Alfred Simonis.

În plus, social–democrații acuză conducerea PNL că nu dorește să se asocieze cu Alin Popoviciu, deși este candidat pentru Consiliul Județean Timiș. Astfel, potrivit social-democraților, Alin Popoviciu este singurul candidat la președinția CJ care nu are materiale electorale cu propria persoană.“Alin Popoviciu este singurul candidat din țară care nu are nici măcar un afiș. Am verificat asta.  El se ascunde pe lista PNL, printre alți candidați. Și PNL se rușinează cu el. Ați văzut să se afișeze domnul Robu împreună cu el? Alin Popoviciu este atât rușinea PNL, cât și rușinea politice timișene”, a subliniat Alfred Simonis, consilier local PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here