Alina Gorghiu cere demisia Ministrului Finanțelor, anchetat pentru corupție

DSC_6957

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este somat de copreşedintele PNL să demisioneze. Anunțul a fost facut sâmbătă de Alina Gorghiu, aflată  în vizită de lucru la Timişoara.  Acesta este acuzat că a luat mită aproximativ 2 milioane de euro în timpul mandatului de primar la Slatina. “Din păcate un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea şi credibilitatea României. Îmi pare rău că Victor Ponta nu vede elefantul din propria sufragerie. Şi da, îi cer demisia domnului ministru Vâlcov. Repet, nu pentru că eu cred că este vinovat, asta doar justiţia o va stabili, ci pentru că este anormal ca într-o democraţie şi un stat care se respectă să stai cu un ministru care este suspectat de fapte de corupţie în faţa partenerilor externi. (…) Încă o dată Ponta una spune, alta face”, explică Alina Gorghiu, copreședintele PNL.

Totul a pornit de la o postare a premierului Victor Ponta pe Facebook. Alina Gorghiu este de parere că mesajul premierului este unul de susţinere al unui ministru cercetat penal pentru corupţie. „Înţeleg că în timp ce eu eram aici  premierul Ponta ţinea să posteze pe Facebook şi să îl apere pe ministrul Vâlcov, care deşi are calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupţie, nu demisionează ci, dimpotrivă, anunţă public că nu îi trece prin cap să facă acest gest. Din perspectiva juristului evident că respect prezumţia de nevinovăţie, dar, în acelaşi timp, cred ca şi cetăţean al României că ar trebui să ţinem totuşi foarte mult la prezumţia de competenţă şi credibilitate pe care fiecare membru al unui cabinet, astăzi Cabinetul Ponta, ar trebui să o aibă”, spune Alina Gorghiu.

Totodată, aceasta i-a amintit premierului că anul trecut sus’inea că dacă el sau ministry cabinetului său vor fi anchetaţi penal, se vor retrage. „În raportul MCV din 2013 se menţionează faptul că este esenţial pentru credibilitatea unui Guvern ca persoanele care îndeplinesc funcţii ministeriale să se bucure de încrederea publicului. În plus, ministrul de Finanţe este reprezentantul României în relaţiile cu creditorii externi. Şi cred că nu ne putem permite un asemenea de deficit de credibilitate când tratezi cu partenerii externi. Premierul Ponta, în decembrie anul trecut, declara că atât el cât şi miniştri săi care fac parte din Guvern şi care vor fi urmăriţi penal, se vor retrage. Astăzi însă, când ar trebui să îl demită sau să îi solicite demisia de onoare a lui Darius Vâlcov face o eschivă jenantă şi ridicolă de la subiect, făcând legătura într-un mod care nu îi face onoare cu Codul Fiscal şi cu promovarea noului Cod Fiscal”, adaugă Alina Gorghiu.

Darius Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că în perioada 2010-2013, în timp ce era primar la Slatina ar fi primit şpagă 2 milioane de euro de la un om de afaceri şi aproape 2,5 milioane de lei prin intermediul unor firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here