Artiști internaționali, reuniți într-un concert de muzică clasică de cameră, pentru deținuții de la Penitenciarul Timișoara

Libertatea vine în porții pentru deținuții de la Penitenciarul Timișoara. Un concert de muzică clasică de cameră este organizat joi, 19 septembrie, de la ora 16.00, la penitenciarul de pe strada Popa Șapcă, la care vor participa peste o sută de persoane private de libertate.

Concertul este o inițiativă lansată de violonistul Vlad Popescu, directorul artistic al festivalului Eufonia. În fața deținuților vor fi muzicieni internaționali din Slovenia, Israel, Germania, Turcia și România, care vor susține, pentru deținuții custodiați, recitaluri pentru vioară și pian, oboi, flaut și pian, violoncel și pian. Concertul va fi transmis în direct prin intermediul televiziunii cu circuit închis pentru toate persoanele private de libertate custodiate în Penitenciarul Timișoara.

Activitatea face parte din seria celor cultural-artistice organizate în penitenciar, destinate menţinerii unei vieţi active, având ca scop formarea şi dezvoltarea unor deprinderi favorabile reintegrării în comunitate.

Sursă foto: arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here