Atenție timișoreni unde mergeți la picnic sau la grătate de 1 Mai! Riscați amenzi

În Timișoara sunt doar câteva locuri unde sunt permise activități de picnic sau grătare. Atfel, ținând cont că se apropie weekendul prelungit de 1 Mai, Poliția Locală atrage atenția persoanelor care vor să se bucure de aer liber că trebuie să respecte anumite reguli, referitoare la ieșirea la iarbă verde, la picnic și grătare.

Din 2012 a intrat în vigoare o lege care reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale. Potrivit legii persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic  au mai multe obligații. Mai exact aceștia trebuie să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop, să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate, amenzile fiind încadrate între 300 și ajungând până la 3.000 lei.

Timișorenii care merg însă la picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activităţi riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 lei.

În Timişoara, activitățile de picnic sunt permise, dar fără aprinderea focului, în parcurile special amenajate Carmen Sylva, Parcul Uzinei și Parcul Karlsruhe.

Pe platoul din zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, locație devenită deja tradițională, se pot desfășura, de asemenea, activități specifice sărbătoririi zilei de 1 Mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here