Atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herțegovina. Restricţii de circulaţie în Cantonul Sarajevo

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că, pe fondul nivelului de poluare extrem de ridicat din ultimele săptămâni, autorităţile cantonale din Sarajevo (include oraşul Sarajevo şi suburbiile) au luat măsuri privind introducerea regulii de circulaţie a autovehiculelor, pe principiul numerelor de înmatriculare pare/impare.

Astfel, începând cu ziua de 25 decembrie 2016, vor avea drept de circulaţie autovehiculele al căror număr de înmatriculare se termină în cifră impară, urmând ca la data de 26 decembrie 2016, autovehiculele al căror număr se termină cu cifră pară să poată circula pe drumurile publice din Cantonul Sarajevo.

Măsura se aplică atât autovehiculelor înmatriculate în Bosnia şi Herţegovina (BiH), cât şi celor cu numere străine, cu excepţia autoturismelor cu numere diplomatice. Măsura are caracter temporar.

Amenzile pentru nerespectarea deciziei autorităţilor din Cantonul Sarajevo sunt între 1000-5000 KM (cca. 500-2500 euro) pentru persoane juridice, respectiv între 500-1000 KM (cca. 250-500 euro) pentru persoane fizice.

În această perioadă, în Cantonul Sarajevo, biletele de călătorie la troleibuze şi tramvaie sunt gratuite.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(Foto: MAE.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here