Șeful CJ, Sorin Grindeanu: „Am o teamă, pentru că există o lipsă de experiență în cadrul CJ în ceea ce înseamnă implementarea unor proiecte europene”

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, se declară parțial mulțumit de activitățile întreprinse de angajați la instituția pe care o conduce. Acesta a făcut și un bilanț al proiectelor, de când a preluat funcția la CJ. “O perioadă de tranziție aceste șase luni în care am setat obiectivele pe care vrem să le facem în acești ani, proiectele pe care vrem să le implementăm și instituția cum să arate. A fost o perioadă necesară în care s-a dat startul la ceea ce ne dorim să facem în cei patru ani. Cel mai mândru sunt de faptul că majoritatea celor care lucrează în CJ au înțeles ceea ce imi doresc, ceea ce vreau să se întâmple în următorii trei ani și jumătate ca și obiective realizate implementate”.

Șeful CJ recunoaște că o problemă majoră cu care se confruntă instituția este lipsa de experiență a angajaților în ceea ce înseamnă implementarea unor proiecte europene. “În prima jumătate este important să știm ce proiecte devin eligibile pe fonduri europene. Am o teamă, pentru că există o lipsă de experiență în cadrul CJ în ceea ce înseamnă implementarea unor proiecte europene. Atunci nu sunt foarte hotărât în a spune, dar cele șase luni pentru mine înseamnă în primul rând să vedem dacă proiectele depuse pe fonduri europene devin eligibile, astfel încât să începem să implementăm”, adaugă Sorin Grindeanu.

Fostul guvern de tehnocrați nu a scăpat de criticile șefului CJ Timiș. Acesta le reproșează guvernanților proasta gestiune a fondurilor europene pentru Timiș. “Îmi doresc să se deblocheze anumite programe operaționale la nivel național unde noi ca și instituție putem să depunem proiecte. De exemplu, un lucru destul de important este legat de intermodal, un proiect de 35 milioane euro, care este eligibil, e trecut în Masterplanul pe transporturi. Așteptăm să putem să depunem acest proiect. De asemenea, pe România- Ungaria, un proiect pentru o maternitate nouă, un proiect de 10 milioane euro. S-a lucrat foarte bine cu partenerii noștri din Csongrad în aceste luni. Sunt optimist că putem să facem un proiect eligibil pe maternitate”, a transmis Sorin Grindeanu, șeful CJ Timiș.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here