Au fost finalizate lucrări de reabilitare termică pentru încă 88 de apartamente

Primăria Municipiului Timişoara continuă investiţiile în eficientizare energetică începute cu finanţare europeană pentru 2.379 de apartamente. Un bloc cu 88 de apartamente situat în bulevardul Liviu Rebreanu a fost recepționat astăzi.

Blocul cu două scări, zece etaje, 88 de apartamente este cel de-al 30-lea bloc recepţionat şi face parte din proiectul “Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe din Timişoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/lună”. Rezultate: îmbunătăţirea condiţiilor de confort termic interior, reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă caldă de consum; reducerea consumului anual de energie pentru încălzire cu aproximativ 60%, reducerea emisiilor poluante.“Am obținut aprobare de finanțare din fonduri europene de la bugetul de stat pentru cincizeci de blocuri. Asta înseamnă o performanță notabilă. Suntem într-un stadiu mulțumitor. Lucrările au fost făcute de calitate, blocul arată bine”, transmite edilul.

Potrivit primarului Nicolae Robu, două blocuri vor fi recepționate în perioada următoare, iar 18 vor fi terminate până la 30 iunie. Un bloc a fost retras din program pentru că necesită lucrări de consolidare.“Mai sunt două blocuri la care recepția a fost amânată, pentru diverse motive. Optsprezece blocuri în curs de finalizare dar toate cu șanse de finalizare în termen până în 30 iunie și mai avem un bloc care a fost retras pentru că s-a constatat când au început lucrările că sunt necesare lucrări de consolidare”, adaugă primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul susține că treizeci din cele 51 de blocuri din Timișoara din programul de reabilitare termică din bani europeni au fost finalizate.

Programul de reabilitare termică a blocurilor din Timișoara ar fi trebuit finalizat la 31 decembrie 2015. Din cauza întârzierilor, pentru a nu pierde banii europeni atrași municipalitatea a suportat de la bugetul local 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Valoarea totală a lucrărilor este de 1.004.123.22 lei, iar durata de execuţie 6 luni. Co-finanţare asociaţie proprietari: 200.824,64 lei (aprox. 2.300 lei/apartament). Co – finanţare fonduri UE şi buget local: 803.298,58 lei. Lucrări executate: izolare pereţi, modernizare tâmplărie exterioară, închidere balcoane, izolare planşeu subsol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here