Timisoara Saracens se lupta pentru un loc in… istorie! Dubla de foc cu Calvisiano

Campioana României, Timișoara Saracens, va întâlni campioana Italiei, Cammi Calvisano, într-o dublă manșă pentru calificarea în faza grupelor în Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică inter-cluburi din sportul cu balonul oval, la nivel european. Este cea mai importanta dubla din istoria clubului banatean. Meciul tur va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, returul urmând să se joace pe 23 aprilie.

Timișoara Saracens și-a început parcursul în competiția calificărilor pentru European Rugby Challenge Cup, editia 2016-2017, în toamna anului trecut, bănățenii impunându-se fără emoții în Grupa B, cu patru victorii din tot atâtea partide disputate, trei succese fiind obținute cu punct bonus ofensiv, scrie site-ul SuperLigii.

Astfel, două din cele patru echipe întâlnite au fost din Italia, Rovigo și Fiamme Oro, ocupantele pozițiilor doi, respectiv cinci în clasamentul la zi din Campionato Eccellenza, Timișoara Saracens impunându-se în ambele la diferențe consistente, partenerele din competiția internă ale lui Rugby Calvisano încasând, pe malurile Begăi, un total de zece eseuri.

Chiar dacă pentru trupa lui Heikell Grainger acesta este cea mai importantă partida internațională, mulți dintre componenții lotului cunosc nivelul din Challenge Cup, în edițiile precedente participând în competiție alături de Lupii București, care s-au întâlnit de șase ori cu Rugby Calvisano, doar două partide fiind câștigate de italieni.

Rugby Calvisano este campioana ultimelor două ediții ale Campionato Eccellenza și liderul actual al clasamentului, echipa lui Florin Vlaicu și Florin Surugiu adunând 14 victorii după 15 etape disputate, ceea ce însemnă că și în acest sezon, galben-negrii se vor califica cel puțin până în faza semifinalelor. Italienii au un palmares bogat în privința participărilor în cele două competiții continentale, nu mai puțin de 72 de partide disputate.

În grupele Challenge Cup vor evolua 20 de echipe, care vor fi împărțite în 5 grupe. Sunt calificate direct un număr de 18 echipe, provenind din PRO 12 (Liga Celtică — cluburi din Scoția, Irlanda, Irlanda de Nord, Italia și Țara Galilor), Top 14 (campionatul Franței) și AVIVA Premiership (campionatul Angliei), care nu s-au calificat în Champions Cup, la care se alătură două echipe care vor proveni în urma unor meciuri de baraj dintre primele două clasate din campionatul Italiei și câștigătoarele grupelor din țările emergente (Romania, Rusia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here