Meteorologii au transmis prognoza valabilă pentru primele două zile din luna august. Valul de căldură va persista duminică, 1 august în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

În intervalul 1 august, ora 16.00 – 02 august, ora 10.00, meteorologii avertizează în legătură cu producerea de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 

Articolul precedentNebunie pe șosele din Timiș: drogați, bețivi și o femeie care conducea în localitate cu peste 130 km pe oră! FOTO
Articolul următorPeste 150 de cazuri noi de infectare cu COVID. 8 sunt localizate în județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.