Nesimțirea este sancționată la Timișoara. Cei care aruncă gunoaiele la voia întâmplării, pe domeniul public, din pricina cărora se formează rampe de deșeuri, sunt vânați de polițiștii locali și trași la răspundere. Numărul cazurilor înregistrate este imens: 126 de sancțiuni acordate în doar două săptămâni.

Polițiștii acționează în tot orașul, pentru a-i trage la răspundere pe cei care aruncă gunoaiele pe stradă. În 14 zile au fost aplicate, conform HCL 371/2007, celor care au abandonat pe domeniul public diverse deșeuri, 126 de sancțiuni contravenționale. Iar amenzile nu sunt deloc mici.

Un bărbat a fost prins pe strada 1 Decembrie, când a abandonat, pe trotuar, o cantitate imensă de deșeuri provenite din gospodărie: saltele și haine uzate. Deși s-a căit”, spunând că va strânge gunoaiele și că va solicita un container mai mare, a fost amendat cu suma de 2000 de lei.

Poliția Locală atrage atenția celor certați cu bunul simț să evite astfel de practici deoarece vor fi sancționați drastic. De asemenea, cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro situații în care observă alte personae că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here