Boicot din partea grupului PNL Timiș la constituirea noului CJT

Situație penibilă astăzi la Consiliul Județean Timiș! Doar douăzeci și unu de consilieri județeni s-au întrunit în cadrul primei ședinței de plen a CJT.

Grupul PNL și doi consilieri UNPR au lipsit de la constituirea noului Consiliu Județean Timiș, astfel că nu a existat cvorum, iar ședința a fost reprogramată pentru duminică, 26 iunie. “Se pare că va trebui să ne mai vedem încă o dată potrivit Legii 30/2001 nu poate fi convocat. În aceste condiții, prin ordinul prefectului, voi convoca o a doua ședință de validare a CJT pentru ziua de duminică. Am întrebat Ministerul dacă se poate face cumva pe luni, dar nu pentru că se depăsește termenul de trei zile. Am speranța că cea de-a doua convocare să fie într-un ceas bun și cu toții să fim prezenți în așa fel încât instituția CJT să funcționeze”, a transmis prefectul județului Timiș, Mircea Băcală.

La rândul său, Sorin Grindeanu (PSD), care trebuia să primească astăzi oficial funcția de președinte al CJ, a replicat: “Am înteles de la domnul prefect că ceasul e de vină… Glumesc. Noi am venit conform legii la convocare, după ce am  anunțat că venim. Ne așteptăm azi să constituim CJT. Eu cred că așa e normal să respecți anumiți pași. Siguri sunt tactici pe care cei de la PNL le adoptă. Este dreptul lor. Țin să subliniez un lucru… Dacă mai continuă mult în forma aceasta s-ar putea să se ajungă la un lanț întreg care să amâne instalarea administrațiilor locale în județ, pentru că și noi putem să adoptăm aceleași tactici de la PNL. De exemplu, putem să facem același lucru la CLT”, a precizat președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here