Braconieri sârbi depistaţi în apele teritoriale româneşti ale fluviului Dunărea

Doi cetăţeni sârbi au fost depistați de polițiști că au trecut ilegal frontiera pentru a pescui în apele teritoriale româneşti ale fluviului Dunărea.

Ieri, în jurul orei 11.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche, judeţul Caraș Severin, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere, pe fluviul Dunărea, la aproximativ 240 m de linia de frontieră, în apele teritoriale româneşti, pe raza localităţii Baziaş, o ambarcaţie sârbească cu două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial. Imediat, un echipaj de intervenţie al poliţiei de frontieră a procedat la interceptarea ambarcaţiunii pescăreşti aflate în apele teritoriale româneşti.

În urma cercetărilor specifice s-a stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni sârbi, cu vârste de 61 respectiv 71 de ani. Aceştia au declarat că au navigat pe fluviul Dunărea cu scopul de a pescui şi nu au realizat că trecuseră frontiera.

Cei doi pescari s-au ales cu acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare ilegală în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi pescuit comercial fără licenţă şi autorizaţie de pescuit, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal şi Ordonanţa de Urgenţă 23/2008, cei doi cetăţeni sârbi fiind apoi predaţi autorităţilor de frontieră vecine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here