România a intrat în Air Schengen, duminică, fapt care marchează ridicarea parțială a controalelor la frontieră, pe cale aeriană și maritimă. România este, începând cu ora 00:00, în spațiul de liberă circulație Schengen cu cele 17 aeroporturi și cele 4 porturi maritime.

Astfel, călătorii români se vor putea deplasa către sau dinspre alte state membre, cu excepția Ciprului și Irlandei, fără a fi supuse controalelor de frontieră. Cu toate acestea, sunt posibile în continuare verificări inopinate ale identității, astfel că poliţiştii de frontieră vor rămâne în incinta aeroporturilor pentru cazurile în care există suspiciuni privind posibile infracțiuni.

Anul trecut, 23 de milioane de pasageri au tranzitat toate cele 17 aeroporturi ale României, iar aproximativ 70% dintre aceștia au zburat spre țări din Spaţiul Schengen.

Aşadar şi la aeroportul Traian Vuia din Timişoara, care din acest weekend are parte şi un nou terminal modern se efectuează curse din şi în Schengen.

„Am urat bun venit în Schengen primilor pasageri care au aterizat pe aeroportul din Timișoara! Poate că nu au fost conștienți de moment, poate că pentru ei a fost încă un zbor doar, dar am vrut să marcăm un moment istoric pentru noi toți! Am fost cu colegii din PES activists România și am afișat un banner mai mult decât vizibil, o acțiune prin care ne-am dorit să marcăm aderarea țării noastre la Schengen, pe cale aeriană și maritimă.

Împreună cu PES activists Romania și colegii din Partidul Social Democrat am militat activ, în toți acești ani, pentru aderarea României la spațiul Schengen, convingând liderii europeni și promovând activ argumentele pentru care #RomâniiMerităÎnSchengen”, a declarat duminică consilierul judeţean Alexandru Iovescu.

Articolul precedentÎntreruperi la furnizarea apei luni şi marţi
Articolul următorWeekend greu pentru… şoferi! S-a lăsat cu sute de amenzi şi zeci de permise suspendate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.