Călăuză sârbă reţinută la frontiera de vest cu un grup de migranţi

0
240

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara au depistat 5 cetăţeni din Sri Lanka, doi cetăţeni din Irak şi unul din Siria ce intenţionau  să  intre ilegal in România, pe jos, pe la frontiera verde.

Aceștia erau călăuziți de un cetățean sârb care a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de azi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cursul nopţii de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, nouă persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, patrulele de supraveghere ale frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector au intervenit şi reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 200 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, acestea fiind conduse la sediul sectorului de frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul era format din  opt persoane de sex masculin şi o persoană de sex feminin, având vârste cuprinse între 19 şi 73 de ani. Aceştia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria şi Serbia şi  nu aveau documente asupra lor.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cetățeanul sârb avea rolul de calauză a migranților. Potrivit polițiștilor de frontieră, migranții au declarat că s-au cunoscut în Belgrad, unde au oferit  câte 1000 de euro de persoană unui alt cetăţean sârb, pentru a-i sprijini sa ajunga in Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În același timp, față de cetățeanul sârb procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here