Călin Dobra intervine în conflictul dintre reprezentanții Direcției Agricole și cei ai Primăriei, în ceea ce privește sediul din Piața Libertății

Situaţie tensionată între reprezentanții Primăriei Timișoara și cei ai Direcției Agricole, după ce municipalitatea  a anunțat că nu va prelungi contractul de închiriere pentru sediul din Piața Libertății.

Astfel, Direcția Agricolă trebuie să elibereze spațiul din Piața Libertății, unde funcționează de aproape 50 de ani și să se mute în altă parte.

Reprezentanții Direcției Agricole plătesc lunar o chirie de 7.000 de lei și sunt cu cheltuielile la zi, în aceste condiții, liderul CJT îi cere edilului Timișoarei să reconsidere problema.

”Îl invit pe domnul primar Nicolae Robu să analizeze cu maximă seriozitate posibilitatea soluţionării acestei speţe. Cu atât mai mult cu cât, chiriaşul, care este tot o instituţie de stat, face dovada plăţilor aferente chiriei (7.000 lei) şi utilităţilor la zi. În aceste condiţii, nu văd de ce o instituţie publică ar scoate în stradă o altă instituţie publică fără a oferi o alternativă, Direcţia pentru Agricultură Județeană Timiş fiind astfel obligată să închirieze un spaţiu privat, la un preţ poate mult mai mare și care va fi achitat tot de către cetăţeni. O atmosferă tensionată, cu piedici puse în desfăşurarea activităţii specifice nu face decât să adâncească şi mai mult gravitatea unei situaţii şi să atragă o imagine negativă asupra instituţiilor şi implicit asupra încrederii cetăţenilor în actul administrativ.

Am convingerea că situația în care se află în prezent Direcția pentru Agricultură Județeană Timiş îşi va găsi rezolvarea doar dacă instituţiile locale implicate vor avea deschiderea necesară pentru a ajunge la un acord comun. Consiliul Judeţean își exprimă disponibilitatea de a sprijini soluţionarea acestui diferend, în cazul în care i se va solicita acest lucru”, transmite președintele CJT, Călin Dobra.

Primarul Timișoarei a anunțat că va da spatiul respective Universității de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.