CANOPY, sculptura gonflabilă a lui Steve Messam

Pentru a marca un secol de campus, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Steve Messam, un artist de mediu din UK, cunoscut pentru instalații care reimaginează viața de zi cu zi și care redau o nouă formă peisajelor istorice a fost invitatul special al oraşului.

Steve a creat sculptura temporară gonflabilă ‘CANOPY’, care evidențiază un exemplu excelent al stilului brutalist: clădirea Electro, proiectată de Petre Swoboda la sfârșitul anilor ’60, pentru care arhitectura originală cu beton aparent ordona spațiul prin volume orizontale și verticale. Clădirea a servit drept ancoră a modernității, semnalând intrarea în domeniul științei și al raționalității.

‘CANOPY’ deschide o conversație între diferitele stiluri arhitecturale care definesc orașul, fiecare fiind un simbol al particularităților culturale asociate profesioniștilor, familiilor, instituțiilor sau epocilor politice.

‘CANOPY’ preia detaliile specifice Casei Ernö Neuhaus de pe strada Gheorghe Doja, inițiind un dialog tăcut între stilul Secession de la începutul secolului și brutalismul epocii comuniste, creând un microcosmos al peisajului urban local.

„Vă invităm să vedeți sculptura gonflabilă la evenimentul de inaugurare, să-l cunoașteți pe artist și să descoperiți viziunea lui asupra campusului UPT. CÂND ȘI UNDE? Joi, 2 noiembrie, ora 13:00, Clădirea Electro a Universității Politehnica Timișoara”, anunţă organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.