Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriţă, a participat zilele trecute la cea de-a 29-a ediție a Galei Topul Național al Firmelor 2022, desfășurată la Centrul Expoziţional Romexpo București.

Pentru prima dată în istoria CCIAT, un președinte al organizației camerale timișene a fost invitat pe scena Topului Național pentru a înmâna un premiu special.

Astfel, Florica Chiriţă a înmânat Premiul de Excelență în AFACERI companiei HIDROELECTRICA SA cu cel mai mare profit înregistrat în anul 2021. Premiul a fost primit de dl. Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

“Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem, fiind o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranța națională. Înființată iîn anul 2000, Hidroelectrica a reușit să se impună pe piața de energie din România datorită experienței, credibilității, flexibilității sale(…)“, a spus Florica CHIRIȚĂ în discursul de laudatio. Totodată, Președintele CCIAT a felicitat firmele laureate pentru rezultatele remarcabile obținute și le-a urat “mult succes, puterea de a rezista și de a învinge greutățile”. A fost remarcată deasemenea prezența în topul național a 542 de firme din Județul Timiș, clasate pe locurile 1-10.

La eveniment au fost prezenți peste 600 de invitați – reprezentanţi ai celor mai performante companii, personalităţi ale autorităţilor publice centrale, preşedinţi ai camerelor de comerţ judeţene.

TOPUL NAȚIONAL 2022 în cifre

În 2022, un număr de 12.740 de firme au fost incluse în primele 10 poziții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 19,56 miliarde euro. Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9% din cifra totală de afaceri. În ceea ce privește numărul total de salariați al companiilor clasate pe primele 10 poziții, acesta a fost de 1.309.440.

Cele mai semnificative domenii, ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, sunt industria (35,2%) și serviciile (28%), urmate de comerț (20,9%), agricultură, silvicultură și pescuit (5%), construcții (4,7%), cercetare-dezvoltare și high-tech (3,7%), turism (2,2%). În funcție de cifra de afaceri, comerțul are o pondere de 44,09% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) și servicii (11,3%). Cele mai profitabile companii sunt în domeniul industrie, cu un profit de 42,6% din profitul total și o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie. (Sursa: CCIR)

Articolul precedent3 motive pentru care să faci cadou un smartwatch de Crăciun
Articolul următorSpălări de reţele în mai multe localităţi din Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.