Guvernul dă bani pentru localitățile afectate de inundații în 2016

Localitățile afectate în acest an de inundații primesc fonduri de la Guvern. Fondurile vor fi direcționate către autoritățile din județele afectate de calamități.

Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile prefectului din județele afectate de inundații în cursul lunilor iunie, iulie și august și transmise, spre centralizare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pentru județul Timiș au fost alocați 1.999 mii lei, din care pentru Consiliul Județean 1.162 mii lei, la care se adaugă fonduri pentru municipiul Lugoj, comuna Jebel, comuna Moravița, comuna Birda, comuna Darova, comuna Fârdea, orașul Gătaia, comuna Victor Vlad Delamarina, comuna Voiteg, comuna Nițchidorf, comuna Belinț, comuna Tomești și comuna Dumbrava.

În Monitorul Oficial al Româniri, nr. 818/17.10.2016, a apărut Hotărârea Guvernului României nr. 752/ 12.10.2016, privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru unele unități administrative-teritoriale afectate de calamități naturale  produse de inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here