Ce retragere! KOBE intra in LEGENDA dupa un meci INCREDIBIL

** FILE ** In this April 23, 2008, file photo, Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant reacts after making a three-point basket during the second half of Game 2 of a first-round NBA playoff basketball game against the Denver Nuggets, Wednesday, April 23, 2008, in Los Angeles. Bryant has won the NBA's MVP award for the first time, the Los Angeles Times reported on its Web site Friday night, May 2, 2008, citing anonymous sources familiar with the outcome of voting by media members. (AP Photo/Mark J. Terrill, file)

Starul baschetului american Kobe Bryant a marcat 60 de puncte pentru Los Angeles Lakers în ultimul meci din cariera sa, câștigat de californieni cu 99-96 în fața formației Utah Jazz, miercuri seara la arena Staple Center, în liga profesionistă nord-americană (NBA).

Emblematicul jucător cu numărul 24 al lui Lakers, în vârstă de 37 ani, a pulverizat cu această ocazie recordul personal din acest sezon (38 puncte) și a oferit echipei sale cea de-a 17-a victorie a sezonului.

El a depășit, totodată, pentru a 25-a oară în cariera sa bariera de 50 de puncte reușite într-o singură partidă, consolidându-și poziția a treia în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria NBA, cu 33.583 puncte, lider fiind legendarul Kareem-Abdul Jabbar, cu 38.387 puncte.

Kobe Bryant a disputat în total 1.566 de meciuri în cele 20 de sezoane în care a evoluat în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), cucerind de cinci ori titlul de campion cu Los Angeles Lakers, precum și trofeul rezervat celui mai bun jucător al sezonului (MVP) în 2008.

„Black Mamba” a rămas pe parchet 42 de minute și a fost aclamat de fiecare dată când atingea mingea de cei 18.000 de spectatori prezenți în tribunele arenei din Los Angeles.

Lakers i-a adus un vibrat omagiu lui Bryant înaintea startului ultimei partidei din cariera sa, cu o alocuțiune a unei alte legende a celebrei francize californiene, Magic Johnson.

„Suntem aici pentru a celebra 20 de ani de grandoare, 20 de ani de excelență, un jucător care nu a trișat niciodată și a oferit acestei echipe cinci titluri. Tu ești pur și simplu cel mai bun „Laker” din istorie”, a declarat Johnson în aplauzele puternice ale publicului.

„Vă mulțumesc pentru susținerea voastră, pentru tot ceea ce mi-ați oferit. Îmi vine greu să greu să cred că s-a încheiat. Vă iubesc și vă voi iubi pentru totdeauna”, le-a spus Kobe Bryant spectatorilor care l-au aclamat îndelung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here