Ce spun meteorologii despre prognoza de weekend

Meteorologii au anunțat un nou weekend călduros, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade Celsius. Temperaturile minime vor ajunge la 8 grade la munte, dar turiștii se pot aștepta la ploi, ceață și vânt.

SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul şi vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 8 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări după-amiaza în extremitatea nordică şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. La sfârşitul nopţii, pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

DUMINICĂ. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul şi vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane şi în regiunile estice, unde pe suprafeţe mici se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here