Siguranța alimentară, pe ultimul loc! Inspectorii DSVSA Timiș au dat amenzi de aproape 370.000 de lei în urma unor controale

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranta alimentelor din cadrul DSVSA Timiș continuă seria de controale oficiale la unităţile de alimentație publică din Timișoara și în localitățile din județ, pentru a se asigura ca operatorii din industria alimentară respectă normele și cerințele de igiena alimentară și pentru ca toți cetățenii să consume alimente sigure.

Medici veterinari oficiali și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat în perioada 16.-20 august, în unități de alimentație publică, 30 acțiuni de control și verificare, și au aplicat numai în Timișoara, sanțiuni contravenționale în valoare de 369.000 lei.

Concret au fost controlate:

– Supermarket – 4 controale – cu 4 amenzi în valoare de 80 000 lei pentru :
– condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare şi valorificarea acestora în condiţiile în care termenul de valabilitate era expirat. S-au confiscat produse alimentare în cantitate de 155 kg. (diferite sortimente de vin, băuturi alcoolice, doze cu bere, produse de patiserie).

– Restaurant – 14 controale – cu 8 amenzi în valoare 162000 lei , două avertismente şi 3 Ordonanţe de suspendare a activităţii-OSA:
– pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
– neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice;
– nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare;
– ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate.S-au confiscat produse alimentare , în cantitate de 202,55 kg în valoare de 4575,83 lei.

-Hypermarket – 4 controale – cu 4 amenzi în valoare de 37000 lei pentru :
– depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice aprobate;
– condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare ;
– neiniţierea procedurii pentru retragerea sau rechemarea produselor alimentare de pe piaţă, care nu satisfac cerinţele privind siguranţa acestora .

– Carmangerie – 1 control – o amendă în valoare de 30 000 lei :
– pentru nerespectarea normelor de igienă pe fluxul tehnologic.

– Fast food – 6 controale – două amenzi în valoare de 40000 lei pentru :
– condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare ;
– pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

– Brutărie – patiserie – un control- o amendă în valoare de 10000 lei pentru neîntreţinerea în condiţii de igienă şi în stare de funcţionare a spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice.

– Depozit alimentar – 3 controale- o amendă în valoare de 10000 lei ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea acestora neetichetate şi un avertisment pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare ale produselor alimentare.

– Piaţă agroalimentară – un control – un avertisment pentru expunere şi comercializare produse alimentare fără niciun element de identificare. S-au confiscat 350 buc.ouă consum în valoare de 245 lei şi 14,5 kg carne porc afumată în valoare de 435 lei.

Medicii veterinari oficiali au mai verificat și transporturile de animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 lei și 5 avertismente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here