Nouăzeci de cadre didactice universitare din România au fost premiate în cadrul Galei Profesorului Bologna. Dintre acestea, cele mai multe sunt de la Universitatea de Vest din Timișoara, 13 la număr.

Titlul de „Profesor Bologna” evidențiază acei profesori care reușesc să inspire și să capteze atenția prin metodele lor de predare, care înțeleg responsabilitatea asumată și își dau interesul în a modela minți și în a forma caracterele generațiilor viitoare, spun cei de la Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), organizatorii Galei Profesorului Bologna. Un „prof tare” este cel care câștigă atenția și respectul prin jovialitatea și ușurința cu care se lasă înțeles de către studenți, prin darul oratoriei și încrederea pe care o manifestă față de capacitatea de dezvoltare și înțelegere a studenților, subliniază aceștia.

Profesorii UVT premiați în acest an sunt: Zegrean Sergiu – Arte și Design, Pârvulescu Lucian – Chimie, Biologie, Geografie, Ilie Marian – Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic, Murgea Aurora – Economie și de Administrare a Afacerilor, Băniceru Cristina Ana – Litere, Istorie și Teologie, Chevereșan Cristina – Litere, Istorie și Teologie, Lupşan Karla – Litere, Istorie și Teologie,Vîlceanu Raluca Arianna – Litere, Istorie și Teologie,Ciumageanu Mugur Daniel – Sociologie și Psihologie,Obrad Ciprian Ioan – Sociologie și Psihologie, Cristescu Claudia – Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Panu Mihai Adrian – Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Turșie Corina – Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Cei mai în măsură în a evalua profesorii sunt studenții lor. La nivel universitar, aceștia au capacitatea de a analiza abilitatea cadrelor didactice de a transmite informația și a se face înțelese. În plus, ei caută nu numai un bun specialist, ci și un om pe care să se bazeze, care să le fie sprijin și dincolo de sala de curs. Activitatea de predare/învățare nu încetează la finalul cursului, ci este un proces continuu. Cea mai bună investiție este în resursa umană și consider că nu este o coincidență faptul că pentru al doilea an la rând, Universitatea de Vest din Timișoara are cei mai mulți «profi tari»”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Și în 2015, UVT a avut cei mai mulți profesori premiați în cadrul Galei. Atunci, 12 cadre didactice au fost distinse de către studenți: Babeţi Adriana, Bunget Ovidiu-Constantin, Clipa Cristian, Costea Iuliana, Glăvan Gabriela, Isvoran Adriana, Jebelean Petru, Macsinga Irina, Muntean Ana, Mura Petru-Ovidiu, Roja Alexandru, Viașu Ioana.

Gala Profesorului Bologna este un proiect al ANOSR menit a-i premia pe cei considerați ca fiind adevărate modele în universitățile românești.

Articolul precedentFestivalul Artelor Timișorene și-a deschis porțile
Articolul următorFost președinte al Academiei Române decorat cu titlul Doctor Honoris Causa al UVT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.