Festivalul Artelor Timișorene și-a deschis oficial ieri porțile, atelierele și concertele către publicul timișorean în Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Str. General Praporgescu. În zilele ce urmează, alte câteva locații vor deveni loc de desfășurare al talentul artistic: Cinematograful de Vară – Capitol, Parcul Botanic și sediul Fundației Triade (Calea Martirilor 51/45).

Evenimentul a debutat de la ora 18:00 cu deschiderea oficială a atelierelor creative. Apoi a avut loc un concert in Piata Libertatii, de la ora 20:00, Orchestra Timisoara Big Band acompaniată în pași de dans de dansatorii profesioniști ai Clubului Sportiv de Dans Magnum Team. O oră mai târziu a urcat pe scenă Cvartetul de coarde Ion Vidu al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”, iar de la ora 22:00 Splash Percussion Ensemble.

Festivalul îşi propune, pe de-o parte, promovarea artiştilor locali, iar pe de altă parte facilitarea accesului publicului larg la diversitatea manifestărilor culturale ale orașului nostru.

Pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei: muzicieni de toate genurile, dansatori, actori şi alţi prestatori în teatru şi film, scriitori, pictori, sculptori şi designeri vor veni în faţa timişorenilor şi a vizitatorilor pentru a-i încânta cu talentul lor. Manifestări ale frumosului vor avea loc atât în aer liber, în tot centrul istoric al Timişoarei, precum şi în alte spaţii neconvenţionale.

Articolul precedentContrabandist urmărit în trafic, oprit de poliţişti de frontieră
Articolul următorCei mai mulți „profi tari” sunt la UVT. Pentru al doilea an la rând…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.